Ga naar hoofdinhoud

Fokmerrie Kira XVII overleden

Kira XVII, de merrie die te boek staat als de moeder van topspringpaard Casall, is overleden twee dagen nadat ze was bevallen van een merrieveulen van Barclay. Daarmee is Holsteiner stam 890 een waardevolle merrie kwijt geraakt. 

De in 1995 geboren merrie werd gefokt door Elfriede Bornholdt en als veulen verkocht aan Wilfried Thomann, die eerder had ontdekt dat Kira’s 14 jaar oudere halfzus Taura (v. Lord) heel goede kinderen gaf van Caretino. Bekendste nazaten van Taura zijn Crocodile Dandy (Alison Firestone), Conally (Markus Rentzel) en de hengsten Cesano I en II.

Het eerste veulen van Kira XVII was Casall, die onder Rolf-Göran Bengtsson furore maakt in de springpiste. Kyra XVII is ook de moeder van de goedgekeurde hengsten Clarence I and II (v. Carano).

Het twee dagen oude veulen is in goede gezondheid door een pleegmerrie geaccepteerd.

Bron: Breedingnews / Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook