Ga naar hoofdinhoud

For Romadour wint op NRW-Nachwuchschampionat

For Romadour wint NachwuchschampionatAlles wijst erop dat de dressuurhengst For Romadour (v. Fürst Heinrich) zich mag klaarmaken voor het Bundeschampionat in Warendorf. De vierjarige hengst won vrijdag 1 mei in Wickrath het NRW-Nachwuchschampionat, een wedstrijd voor drie- en vierjarigen die op hun aanleg als dressuurpaard worden beoordeeld. Opvallend is dat hij bij het KWPN-verrichtingsonderzoek al vrij snel werd weggestuurd.

Met Christian Reisch in het zadel scoorde For Romadour op de selectiewedstrijd voor de Duitse kampioenschappen voor jonge paarden gemiddeld een negen. De galop werd met een tien beloond, de draf en graad van africhting met een negen, de stap en exterieur met een 8,5. De jury zag in hem veel potentie voor de toekomst. FS Lord de Lux (v. Lord Loxley) werd tweede bij de vierjarigen, die met Jana Freund op een 8,25 uitkwam.

De topper onder de driejarigen was FS Lord Surprice (v. Lord Loxley) met een 8,75. Deze hengst verdiende vorig jaar het Westfaalse dekbrevet. De Lord Loxley-trein werd voortgezet door FS Lord Lucifer. Deze hengst werd met de knap sturende Jana Freund tweede met een 8,33.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook