Ga naar hoofdinhoud

Franklin-zoon voor 121.000 euro naar Helgstrand Dressage

Update
Netstutteriets Fazza Foto: DWB Elite Foal Auction

Er werd zaterdag behoorlijk in de buidel getast op de Eliteveiling voor de veulens van het Deens Wambloed Stamboek. Zo kocht Helgstrand Dressage onder andere het hengstveulen Netstutteriets Fazza en telde daar maar liefst 121.000 euro voor neer.

De Franklin-zoon uit de volle zus van drievoudig wereldkampioen Sezuan was niet het enige veulen dat na afloop van de veiling naar de stallen van Helgstrand verhuisde. Ook Diaz Skovvang, het hengstveulen van D’Avie dat eerder op de dag gekroond werd tot DWB-veulen van het Jaar, ging mee. Voor dit vosje betaalde de Deense handelaar 45.000 euro.

Anna Zibrandtsen

Anna Zibrandtsen was ook een van de kopers op deze veiling. De Grand Prix-amazone kocht de Blue Hors Don Olymbrio-dochter Remember Me. Zibrandtsen betaalde 80.000 euro voor dit kampioensveulen.
Netstutteriets Fazza

Diaz Skovvang

Remember Me

Springtopper

Call of Duty  was de topper van de springveulens. Deze Cornet Obolensky-zoon werd voor 26.000 euro verkocht aan Henrik Hansen en Jack Munch Christiansen.

Omzet

Veilingmeester Casper Cassøe en luidspreker Flemming Schultz kregen de stemming er goed in, wat resulteerde in een totaalomzet van 830.000 euro met een verkooppercentage van 84%. De gemiddelde prijs, die per veulen werd betaald kwam hiermee op 15.962 euro.

Hier is de volledige lijst met bedragen te vinden zodra deze online is.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridehesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook