Ga naar hoofdinhoud

Frans van der Ent overleden

Springruiter, -trainer en NHB-docent Frans van der Ent is gisteren op 58-jarige leeftijd overleden. Van der Ent werd vorige week maandagavond aangetroffen in zijn auto die tegen een boom was gebotst. In het ziekenhuis bleek dat Van der Ent onwel was geworden door een hartaanval. Van der Ent is in het ziekenhuis niet meer bij bewustzijn geweest.

Frans van der Ent maakte in de jaren tachtig van de vorige eeuw carrière als springruiter van Stal ’t Wolfersveen in Zelhem. Hij was een specialist in het opleiden van jonge paarden. Na een succesvolle periode voor de familie Beuker te hebben gereden, ontwikkelde Van der Ent zich als trainer. Hij trad als pure praktijkman in 1994 in dienst van NHB Deurne om studenten op te leiden. Frans van der Ent was vele jaren lang een zeer geliefde instructeur, hij was de ‘springman van Deurne’. “Honderden leerlingen heeft Frans op een professionele manier opgeleid. Wij verliezen in Frans een fantastisch mens en vakman. Wij zullen hem missen!”, meldt NHB Deurne.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

4 reacties op “Frans van der Ent overleden

 • Leerling NHB

  We zullen hem onwijs missen. Geen houtje meer springen met ‘het zwitserseleven gevoel’ en ik hoop dat onze zeer gewaardeerde leraar rustig rond kan poppelepeën daarboven. Rust zacht en bedankt voor de mooie momenten!

 • Henriette Stockmans-Croonen

  Idd leerling nhb Deurne.Ik weet precies wat je bedoelt met die woorden want ik heb zelf ook in Deurne gezeten en de 4 jarige sportopleiding gevolgd.Heel veel lessen van Frans gehad en uiteraard veel geleerd.
  Frans we zullen je missen en nooit vergeten……

 • Monique Witlam

  Verschrikkelijk nieuws! Ik ken Frans als een fijne en eerlijke collega, die graag het ‘Zwitserleven’ gevoel in zijn manier van leven en lesgeven verwerkte. Ik wens zijn vrouw en dochters veel sterkte met dit verlies, als ook de leerlingen en collega’s in ‘Deurne’. We zullen hem missen.

 • Melissa

  Ongelofelijk, dat je met een klap voor bij is. Ik ken geen instructeur met zijn vaardigheden en luchtigheid ookal maakten wij van springen een levensgevaarlijke sport met onze badmeester afstanden of gemierenneuk. Bij elke balk waren we een big mac kwijt, een euroknaller of grote sinas. Helaas kunnen wij deze hem nooit meer geven. En als we dan eindelijk dat zwitserleven gevoel hadden in het parcours stond hij lachend aan de kant.

  We zullen u missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.