Franse top 3 in Oliva Nova

Umeunig Z en Gert-Jan Bruggink

De Franse ruiters waren oppermachtig in het Spaanse Oliva Nova. De sterkste bleek Guillaume Foutrier te zijn. Hij stuurde de Chin Chin-dochter Tchin de La Tour in 34,57 seconden naar de overwinning in de Grote Prijs over 1,45 meter.

Hij werd op minder dan een seconde afstand gevolgd door landgenoot Harold Boisset. Hij zadelde de merrie Quolita Z (v. Quasimodo Z) voor deze Grote Prijs.

Top drie

In 36,48 seconden ging Thierry Rozier met Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van ’t Schuttershof) door de finishlijn. Hiermee maakte hij niet de Franse top drie compleet, maar ook een top drie bestaande uit alleen maar merries.

Net buiten top tien

De enige ruiter die voor Nederland aan de start verscheen was Gert Jan Bruggink. Hij legde met Umeunig (v. Untouchable Z) een sterk basisparcours af, maar het duo maakte in de barrage een springfout. Hierdoor belandden ze net buiten de top tien, op plaats elf.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.