Ga naar hoofdinhoud

Friezen Amke B, Errit en Wiebren naar de CK

(22.30u) 22 augustus – Op de fokdag voor Friese paarden in Ambt-Delden werd aan het eind van de dag de finale verreden voor jonge paarden met dressuuraanleg. Alleen de winnaar van elke fokdag krijgt een uitnodiging voor de centrale keuring in Drachten, die op 17 september plaatsvindt. Bij de vier- en vijfjarige merries won Amke B (v.Brandus) met Astrid Hilgering in het zadel. Ze behaalde 70 punten. Met 64,5 punten was er een tweede plek voor Dula fan ‘e Sandobbe (v.Ulke) met Karin Siegers. De rubriek voor vier- en vijfjarige hengsten/ruinen werd gewonnen door Errit van de Marren (v.Maiko). De aansprekende hengst werd voorgesteld door Ingeborg Klooster. Errit behaalde 76 punten. Met 60,5 punt mag ook de zesjarige hengst Wiebren fan Miens (v.Ulke) onder Renske Slotman naar de CK. De tuigrubriek telde slechts twee deelnemers, maar hier was er geen afvaardiging naar de CK. Winnaar werd Gerko van de Elsenerhof (v.Sape) in handen van George Borkent. (PK, overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook