Ga naar hoofdinhoud

Fuchs-leerling verslaat twee ruiters uit stal van Tops

De Qatar Foundation Grand Prix, het hoogtepunt van CHI Al Shaqab voor ruiters uit Qatar, leverde vandaag een verrassende winnaar op. De achttienjarige junior Hamad Nasser al Qadi versloeg twee wat meer ervaren ruiters: Bassem Hassan Mohammed en Awad al Qahtani.

Hun namen zijn nog volkomen onbekend en zaaien alleen maar verwarring, maar daar gaat verandering in komen. Onder leiding van Jan Tops is het A-kader van Qatar zich tot de tanden aan het bewapenen voor de Wereldruiterspelen in Normandie, later dit jaar. Tegelijk traint een groep jonge Qatarse ruiters onder leiding van Markus Fuchs. Het jonkie uit stal Fuchs versloeg vanmiddag twee leerlingen van Jan Tops. Hamad mocht als laatste barrage rijden en wist dat zijn concurrenten allemaal een fout hadden gemaakt in de 1,45 m hoge Grote Prijs. Met de eerder door Rene Tebbel op 1,60-niveau gereden Limoncello reed de achttienjarige ruiter omzichtig naar de finish. “Markus was heel erg kwaad dat ik in de barrage een tijdfout had”, aldus de zeer trotse winnaar.

De twee Tops-leerlingen die hem flankeerden op het podium waren Bassem Hassan Mohammed op de eerder door Samuel Hutton en Denis Lynch gereden Anyway II (v. No Limit, geveild op de DSHS-veiling van de gebroeders Hendrix) en Awad al Qahtani op de door Olivier Philippaerts opgeleide Sjoeke (v. Calvados).

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook