Ga naar hoofdinhoud

Fürstenballs fokker Georg Sieverding (78) overleden

Georg Sieverding, geflankeerd door Lone Boegh Henriksen (l) en Fürstenball

De bekende Oldenburger fokker Georg Sieverding is in april overleden. De 78-jarige fokker stierf na een lang en zwaar ziekbed door een eerder ongeluk. Sieverdings bekendste fokproduct is zonder twijfel de hengst Fürstenball, die eerder dit jaar nog tot hengst van het jaar werd uitgeroepen in Denemarken. 

Sieverding is een van de weinige fokkers die twee kampioenshengsten fokte. In 2007 werd Sieger Hit (v. Sandro Hit) kampioen van de Oldenburger keuring. Een jaar later was die eer voor Fürstenball. Een uitzonderlijke prestatie, helemaal als je bedenkt dat beide hengsten uit volle zussen komen. Sieger Hit, die het onder Juliane Brunkhorst tot en met de Grand Prix bracht, heeft Maradita (Donnerhall x Classiker) als moeder en Fürstenball Maradonna (Donnerhall x Classiker). Uit deze directe lijn, waarmee Sieverding begon te fokken toen hij  de merrie Mon Amour (Shikampour xx x Mexico) in 1979 uit België haalde, fokte hij nog vier goedgekeurde hengsten.

Reservekampioen

In totaal fokte Georg Sieverding elf goedgekeurde hengsten. Naast de twee kampioenen had hij met Floriscount (v. Florencio) ook nog een reservekampioen. Dat was in 2010.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook