Ga naar hoofdinhoud

Gal eerste, derde en vierde in eerste onderdeel NK

Foto: www.arnd.nl

Met zeker niet hun beste proef tot nu toe, hebben Edward Gal en Glock's Undercover vanavond in Hoofddorp de eerste stap gezet op weg naar prolongatie van hun Nederlandse titel. Met 80,787% wonnen zij het eerste NK-onderdeel, de Grand Prix. Daniëlle Heijkoop hield het hoge niveau van de laatste tijd vast en eindigde met Kingsley Siro als tweede (75,745%).

Net als vorig jaar domineert Edward Gal het Nederlands kampioenschap. Met Glock’s Voice staat hij voorlopig op de derde plaats (75,340%) en met good old Interfloor Next One neemt hij ook nog eens de vierde plaats in beslag (73,681%). Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer delen de voorlopige vijfde plaats met Glock’s Romanov, respectievelijk Uzzo en Madelein Witte eindigde als zevende met Bom’s Wynton.

Behoedzaam stuurde Edward Gal een gespannen Undercover naar de overwinning. Rijden aan een duidelijke drafversterking zat er vandaag niet in en de stap kwam ook niet uit de verf. De gebruikelijke hoogtepunten in verzameling zorgden echter voor de terechte overwinning.

Danielle Heijkoop en Siro imponeerden zoals zij dat eerder ook in Aken deden. Als een ware piaffemachine liep de Gribaldi-zoon in en uit deze zware oefening alsof het geen enkele moeite kostte. Ook andere technisch en fysiek zware oefeningen schudde de kandidaat voor het EK-team uit zijn mouw. Siro behield gedurende de hele proef een fraai verheven en ontspannen beeld.

Net als stalgenoot Undercover had Voice niet zijn allerbeste dag. In de eerste twee piaffes was de hengst niet helemaal bij de les, in de laatste lijn herstelde hij zich fraai. De pirouettes waren hoogtepunten. Opmerkelijk fris nog voor zijn 18 jaren liep Next One aan het begin van de avond door de proef.

Hans Peter Minderhoud en Romanov vormden samen een geweldig mooi beeld, al kwam de hengst soms iets achter de loodlijn. Kleine oneffenheden waren er bij de overgangen uit de piaffe en de beide inzetten van de pirouettes. De score van Minderhoud kwam uit op 73,191%, precies gelijk aan het resultaat van Patrick van der Meer en Uzzo, die op de weg terug zijn. Hun proef bevatte hoogtepunten (silhouet, aanleuning, uitgestrekte draf) maar ook enkele mindere momenten (overgang uit piaffe). Met 73,191% kon Van der Meer dik tevreden zijn.

De zevende plaats was voor Madeleine Witte en een in prima vorm stekende Wynton (72,915%).

Na afloop van dit Nederlands kampioenschap wordt zondag de equipe bekend gemaakt die ons land zal vertegenwoordigen op het EK in Herning. Voor dat team lijkt Danielle Heijkoop in aanmerking te komen, naast de vaste waarden Edward Gal/Undercover en Adelinde Cornelissen met de weer herstelde Parzival.

De strijd om de vierde plek wordt spannend. Patrick van der Meer geeft zich niet gewonnen ten opzichte van Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov.

Bron: Horses

Uitslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook