Ga naar hoofdinhoud

Geen afvallers in tweede WK-selectieronde

WK selectieOnder prachtige weersomstandigheden vond afgelopen dinsdag de tweede selectieronde met het oog op het WK voor jonge dressuurpaarden plaats. Commissieleden Wim Ernes, Gert van den Hoorn en Johan Hamminga zetten na de eerste selectie al lichtjes het mes in het selectieveld en kregen dinsdag 26 jonge paarden te beoordelen. Na afloop maakte de commissie bekend dat er geen combinaties af zijn gevallen.

Woordvoerder Wim Ernes: “Omdat we graag breed verder willen selecteren, hebben we niemand af laten vallen in de tweede selectie. Volgende week is de derde selectie en dan gaat Johan Hamminga met de deelnemers aan het werk. Alle geselecteerde paarden hebben potentie. Her en der moet er technisch nog wat gesleuteld worden, maar daar maken we ons geen zorgen over.”

De vijfjarige Sandro Hit-zoon Bolsan en zijn even oude collega Blitz (v. Painted Black) misten de eerste selectie al en zouden dinsdag instromen. Dat gebeurde echter niet. “Stephany de Ruiter, de amazone van Bolsan, is gevallen en heeft zich zodoende af moeten melden. Blitz, die gereden wordt door zijn eigenaresse Cathy van Oversteeg, had de kampen met een niet snel genoeg genezen hoefzweer en bleef zodoende afwezig. Beide paarden zullen niet meer instromen”, laat Joyce Lebon, hoofd evenementen en competities bij de KNHS weten.

Klik hier voor de starlijst van de derde selectie volgende week dinsdag.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.