Geen paardenbelasting in Schleswich-Holstein

Opluchting voor paardeneigenaren in  Schleswich-Holstein. Het staatsparlement van de Duitse deelstaat heeft vandaag een wetsvoorstel ingediend om de gemeentelijke belasting te wijzigen en daarmee voorkomen dat de paardenbelasting wordt ingevoerd.

“We zijn er erg blij mee dat de staatsregering heeft waargemaakt geen paardenbelasting in te voeren. Dat is goed nieuws voor alle paardeneigenaren in Schleswich-Holstein en een sterk signaal aan de andere regionale overheden”, liet Dieter Medow, voorzitter van de paardensportfederatie Schleswich-Holstein en vice-president van de Duitse Paardensportvereniging (FN).

Belasting voorkomen

In juni 2017 besloot de gemeenteraad van de deelstaat, ondanks massale weerstand van de bevolking, de belasting in te voeren. Nog voor de beslissing had de nieuwe regering van de CDU, FDP en de Groene Partij aangekondigd om de gemeentelijke belasting aan te passen en daarmee de belasting te voorkomen.

Bron: Pferd Aktuell

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.