Ga naar hoofdinhoud

Gehandicapte paardenliefhebber kan blijven rijden dankzij inzamelingsactie

De twaalfjarige Tessa Dinnissen kan blijven paardrijden dankzij carnavalsvereniging De Strandjutters. Met verschillende acties heeft de Overasseltse vereniging heeft afgelopen weekeinde duizenden euro's opgehaald voor het gehandicapte meisje door zo'n honderd auto's te wassen. Daarmee hebben ze het laatste beetje geld dat nodig was, bij elkaar geboend.


Tessa moet dagelijks trainen op een speciaal fitnessapparaat, de Motomed, om paard te kunnen blijven rijden bij de Nijmeegse stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden). Dat apparaat kost 6.000 euro. De carnavalsvereniging haalde met het autowassen op het Dorpsplein zo’n 1.200 euro op.

Ambities

Voor Tessa is één keer per week rijden niet genoeg. Zij wil meer. Tessa heeft de ambitie om op wedstrijdniveau paard te rijden. Daar traint ze voor. Ze heeft zich laten keuren voor paradressuur, met als hoogste doel meedoen aan de Paralympische Spelen. Gelukkig heeft ze de mogelijkheid om paard te rijden bij Stichting CAP. Ze leert haar balans houden zonder de steun van de rolstoel en ook om haar romp rechtop te houden. Dat is wel eens lastig, want dat kost veel meer inspanning dan voor iemand zonder beperking.

Overasseltse Boys

Vorige week wisten De Strandjutters samen met voetbalvereniging Overasseltse Boys ongeveer 1.100 euro te verzamelen met een loterij, barbecue en barinkomsten. Op de website Dream or Donate is al 3.100 euro binnengekomen. Ondernemers uit Overasselt schonken 1.400 euro.

Bron: De Gelderlander/Dream or Donate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook