Ga naar hoofdinhoud

Geldrop: Van Peperstraten en Van Zwambagt scoren

Febe van Zwambagt en FS Las Vegas Foto: Dominique van Dreumel

Dit weekend staat voor de dressuurjeugd in het teken van Geldrop Hippique, dat geldt als kadervormingswedstrijd. Terwijl Daphne van Peperstraten lijkt af te stevenen op een hat trick bij de pony’s, was Febe van Zwambagt de overtuigende winnares bij de Junioren. In de landenproef scoorde ze 71,08% met haar vosruin FS Las Vegas (v. Lord Loxley). 

Voor de ponyruiters is een driedaagse wedstrijd uitgeschreven die gisteren van start ging. Van Peperstraten bevestigde haar status als beste Nederlandse van het afgelopen EK en ging met de winst aan de haal. Wonderful Girl (v. Wimbledon) bracht haar tot ruim 72% en de unanieme zege. Ze werd ook nog eens tweede met Don Camillo Du Bois (v. Dornik B). De amazone herhaalde dat kunstje vandaag in de individuele proef. De scores waren nog een stukje hoger: ze bedroegen maar liefst 75,12% en 71,73%. De amazone kan de hattrick morgen completeren in de kür op muziek, waarin ze alleen de merrie zal starten.

Van Zwambagt is dipje te boven

De Junioren en Young Riders hebben in Geldrop wel een kadervormingswedstrijd, maar daar kunnen de deelnemers losse proeven rijden. Febe van Zwambagt schreef zich in voor de landenproef vandaag Met FS Las Vegas en wist die ruimschoots te winnen. “Ik was heel blij,” vertelt ze. “Lassie liep heel lekker zijn rondje en op wat slordigheidjes na was ik heel tevreden. Het was stom dat ik een pas teveel achterwaarts deed. Ik heb het afgelopen seizoen ZZ-Licht gereden en daar moet je steeds vijf passen, maar bij de Junioren vier.”

Van Zwambagt versloeg vandaag de Nederlands Kampioen, Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star. Die scoorde met een gelijkmatige verrichting 69,46%. Toch had Van Zwambagt zich niet in de EK-selectie weten te rijden. “Afgelopen winter heb ik de overstap naar de Junioren gemaakt,” vertelt ze daarover. “Dat ging eigenlijk heel goed met prijzen en kaderscores. Daarna kregen we een dipje, en juist tijdens de EK-selecties lukte het niet goed. Heel jammer. Er werden me andere paarden aangeboden om te rijden, maar dat wilde ik niet. Lassie is heel speciaal voor mij, met hem wil ik het doen. Ik word liever laatste met Lassie dan eerste met een ander paard. Maar het mooiste is natruulijk winnen met Lassie! Dus hebben we rustig verder getraind.” Dat wierp zijn vruchten af: in het ZZ-Licht wonnen ze zilver op Hippiade en vandaag was er dan een zeer succesvolle start bij de Junioren. In de kür start Van Zwambagt morgen niet. “De zondagen moet ik echt gebruiken om te leren. Ik wil heel graag mijn havo-diploma halen en ik heb elke week wel twee toetsen dus in het weekend moet ik flink aan de bak.”

In de Young Riders-rubriek waren de juryleden niet geheel eensgezind. Alledrie hadden zij een andere winnaar in gedachten. Het was de eerste starter, Pascale de Miranda, die aan het langste eind trok. De score voor haar proef met Bugatti (v. Sandro Hit) bedroeg 68,51%. Lotte Meulendijks werd tweede en derde. Ze reed met Mdh Ohio (v. Indoctro) 67,98 en met Mdh Parole (v. Pasolongo) 67,06% bijeen.

Kijk voor alle uitslagen op deze website.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook