Ga naar hoofdinhoud

Geloofwaardigheid FN ter discussie

De geloofwaardigheid van de Duitse ruitersportfederatie FN staat ter discussie. Het lijkt erop dat de officials van de federatie al in Hongkong of kort daarna op de hoogte zijn gebracht over het ongeoorloofde gebruik van medicatie bij het paard Cornet Obolensky. Met de hele heisa rond de zaak-Ahlmann indachtig, is het opvallend dat ze er de voorkeur aan gaven de mond te houden. De Duitse ruitersportorganisatie FN heeft vandaag laten weten dat zij het lidmaatschap van het Olympische kader van springruiter Marco Kutscher zal onderzoeken

Op de Spelen werd Cornet Obolensky tussen de beide manches van de landenwedstrijd met lactanase gespoten, waarbij hij van de benen ging. Toch liep hij nog een tweede manche, waarin hij weigerde en met negentien strafpunten de ring verliet. Zowel ruiter Marco Kutscher als toenmalig teamveterinair Björn Nolting geeft ondertussen de medicamenteuze behandeling toe van de hengst tussen beide manches van de landenwedstrijd. Onduidelijk blijft of bij Cornet Obolensky stalen werden genomen en onderzocht tijdens de Spelen. Duidelijk is dat een behandeling met lactanase, zoals bij de schimmelhengst, niet ongevaarlijk is, en bovendien tijdens een wedstrijd niet toegelaten zonder toestemming van de officiële wedstrijddierenarts.

Daarbij zijn er vooral vragen rond de rol van de chef d’équipe, Reinhard Wendt én de geloofwaardigheid van de FN in de hele zaak en haar strijd voor een cleane sport. De FN zelf stelde na de onthullingen van de voorbije dagen een onderzoek in. De FN stelt de kaderplaats van Kutscher ter discussie omdat hij en teamarts Björn Nolting hebben toegegeven dat de hengst Cornet Obolensky onreglementair is behandeld op de Olympische Spelen in Hong Kong

De hele zaak blijft ondertussen voor beroering zorgen. Onder meer de Duitse ARD wijdde in deSportschau een beeldverslag aan de zaak. Volgens onderzoek van de omroep werd de injectie aan Cornet Obolensky toegediend door de groom van Kutscher, weliswaar in overleg met de teamveterinair Nolting die ondertussen de verantwoordelijkheid voor de hele zaak op zich nam.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant’

Lees ook:
Nieuw dopinggeval in Duitse springsport

2 reacties op “Geloofwaardigheid FN ter discussie

  • joyce

    Ten eerste is het wel heel erg dat nadat het paard cornet obolensky onwel was geworden ,toch daarna de springpiste in moest. Dit is dierenleed en moet zwaar worden bestraft.
    De Duitse sportbond is erg ongeloofwaardig. Bij overtredingen is het gewoon willekeur of de ruiter wordt bestraft. Je gaat haast denken aan vriendjes politiek. Ahlmann wel straffen en dit in de doofpot stoppen.?

  • coriano

    Ja Joyce dat is jammer want zo krijgt het vreemde gedrag van de Duitse bond weer de meeste aandacht. Het ziet er naar uit dat er toch iets geregeld moet worden om sommige paarden te beschermen tegen de gene die zich er mee bezig houden. Want sommigen hebben enkel en alleen maar eigen belang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook