Ga naar hoofdinhoud

Gemeente betaalt voor geblesseerd paard

Foto Lonneke Ruesink
Het gemeentebestuur van Vorselaar en de eigenaars van het springpaard Cadiz hebben een minnelijke schikking getroffen. Het paard had vorig jaar een ernstige blessure opgelopen op een landweg vol puin.

Vorig jaar oktober trapte Cadiz tijdens een ritje in een spijker en raakte ernstig gewond. Het stuk ijzer zat in puin waarmee de gemeente een zandweg in een natuurgebied had laten ophogen.

De eigenaars van het paard stelden de gemeente aansprakelijk. In eerste instantie werd gevreesd dat Cadiz niet meer aan wedstrijden deel zou kunnen nemen, maar inmiddels heeft hij weer een wedstrijd gesprongen en is negentiende geworden in een veld van 115 deelnemers.

De omvang van het bedrag laten de betrokkenen liever in het midden. Het dekt de kosten van de veearts en de dierenkliniek. De zaak werd geregeld zonder schuldbekentenis. Burgemeester Lieven Janssens is tevreden: “In zulke zaken is het moeilijk een schuldige aan te duiden. Met de ophoging was niets mis, al is die spijker er toch ergens tussen gesukkeld. Hierdoor hebben mensen schade geleden en die is nu vergoed.”

Bron: Horses/Nieuwsblad. be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook