Ga naar hoofdinhoud

Gemotiveerde Renee de Weert wint Derby Etten-Leur

Het in grote getale aanwezige publiek op Jumping Etten-Leur werd gisteren op mooie sport getrakteerd. De  spectaculaire Derby werd gewonnen door Renee de Weert die alles uit de kast haalde om te winnen. Aan het einde van de dag werd de Grote Prijs prooi voor Dominique Greeve. 

Op de terreinen van Rinus Blom greep Renee de Weert met Horsemanship’s Curiosity (v.Veron) de overwinning in de Derby op 1,30m niveau. Curiosity is in eigendom van speaker Johan Wilmink en wordt binnenkort uit de sport gehaald. “Ik wilde persé hier de Derby rijden met Curiosity, want dit is één van de laatste wedstrijden die ik met haar rijd en dit soort proeven liggen haar perfect. Ze gaat de fokkerij in en is drachtig van Asca Z, vandaar dat ik haar voor de sport straks moet missen. Extra mooi om dan hier zo’n overwinning te behalen!”, aldus een blije Renee de Weert.

Rob Heijligers bleef in een snelle tijd foutloos met Concorde-nazaat Cream On Top maar kwam op 0,44 seconde van de winnares niet verder dan de tweede plek. Mitchel Sonneveld reed de nog jonge Exclusive Citty (v.Corland) naar de derde prijs. Bianca Schoenmakers, de winnares van vorig jaar, moest nu met Doryane HDH (v.Vleut) genoegen nemen met de vierde prijs.

De 1,40m Grote Prijs kwam op naam van Dominique Greeve met Skipio K, een kind van Taloubet in eigendom van Cees Klaver. “Heel mooi om hier te winnen! Ik rijd dit paard nu twee jaar en start hem ook op 2*-wedstrijden. De parcoursbouwer had hier een flinke proef neergezet, ook in de winning round werden best veel fouten gemaakt. Skipio K deed weer super zijn best en heeft een groot hart, dus ik kon er vol voor gaan!”, vertelde de blije winnares na afloop.
In de 19-koppige barrage was Greeve bijna een seconde sneller dan Maikel van der Vleuten met Dana Blue. Boy Peels eindigde met Shalimar de Belair op de derde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Derby
Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs

Bron: FB Jumping Etten-Leur / Paardenkrant-Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook