Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden ‘Paard van het Jaar’ België

Het Belgische weekblad Landbouwleven en het concours Jumping Mechelen organiseren gezamenlijk de verkiezing van ‘Paard van het Jaar’ in België. Vorig jaar werd Olivier Philippaerts’ Cabrio van de Heffinck uitverkozen tot Belgisch Paard van het Jaar, mede dankzij zijn overwinning in de Grote Prijs van Spruce Meadows Calgary.


Op zaterdag 28 december wordt op Jumping Mechelen het ‘Landbouwleven Paard van het Jaar’ bekendgemaakt. Alle genomineerde paarden dienen in België gefokt te zijn.

Onder de genomineerden bevinden zich onder meer Cella, die onder Ben Maher goud won op het Europees kampioenschap in Herning, Hello Sanctos, die onder Scott Brash de bronzen medaille op het Europees kampioenschap won en dit jaar tot tal van andere overwinningen kwam en AD Rahmannshof’s Bogeno, die onder Alfonso de Miranda Neto onder meer de Global Champions Tour in Valkenswaard won.

Ook Cylana (v. Skippy II) en Domino vd Middelstede (v. Thunder vd Zuuthoeve) zijn genomineerd. Cylana bracht de negentienjarige Amerikaanse amazone Reed Kessler naar de wereldtop en Domino droeg bij aan de ongelofelijke opmars van de jonge Belg Jos Verlooy. De Nabab de Reve-zoon Candy van Pieter Devos behoort ook tot de genomineerden. Dit jaar won hij, net als Paard van het Jaar 2012 Cabrio van de Heffinck, de Grote Prijs van Spruce Meadows in Calgary.

Klik hier om te stemmen.

Bron: Horses / Landbouwleven.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook