Ga naar hoofdinhoud

Genua TC kwam, zag en overwon

Genua TC met Jeanine Nieuwenhuis Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Vandaag in Delft tijdens de eerste selectie ZZ-Zwaar debuteerde Jeanine Nieuwenhuis met de pas zesjarige Genua TC in deze klasse en won direct met 70,79%. "Echt boven verwachting", aldus de trotse amazone die al vanaf de eerste dag gek op dit paard is. 

“Ik rijd hem vanaf zijn vierde, vanaf dat ik bij Tim (Coomans, red.) rijd en we zijn beiden ontzettend enthousiast over Genua. Hij heeft aanleg voor alles”, aldus Jeanine Nieuwenhuis die met Genua TC, uit de bekende moeder Toulouse, vooral wist te imponeren met de enorme uitstrek capaciteiten van de charmante vos.

Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Filamanda tweede met 66,71%, gevolgd door Katie Werring met Francois (v. Voice) (66,43%). Ook de nummer vier en vijf, Petra van Esch met Fifty Fifty (v. Florencio) en Marijke Giessen met Hexagon’s Furious (v. Rubiquil), reden naar scores royaal in de 66%. Lotte van Engelen eindigde met Experience als zesde met 66,07% en Carola Kral met Fearless (65,79%) en Danielle Heijkoop met Damirez (65,71%) vielen ook nog net in de prijzen.

Van Weering wint Grand Prix

In de ochtend werd tevens nog een Zware Tour rubriek verreden. Valentijn van Weering eiste hier het oranje lint op met zijn VarioHippiQue’s First Class. Het duo reed als enige combinatie in deze rubriek winst. Hun score in de Grand Prix kwam uit op 61,40%.

Uitslag eerste selectie subtop Delft.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook