Gerard Joling switcht van paard naar struisvogel

De paardrijdemonstratie die Gerard Joling onder begeleiding van Edward Gal een aantal jaar geleden op Jumping Amsterdam liet zien was razend populair. Nu heeft Joling een ritje gemaakt op een struisvogel maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Op social media krijgt hij bakken kritiek over zich heen.

Op Facebook kan Joling bij zijn struisvogelfoto inmiddels rekenen op duizenden reacties, overwegend van fans die het dierenmishandeling noemen. “Leuke circusact, het is toch om te gieren”, aldus Joling over zijn ritje op de struisvogel. “De dieren worden goed verzorgd”, vulde hij aan.

Na ritje vrijaf

De zanger heeft het over de Curaçaose struisvogelboerderij Ostrich Farm, waar dagelijks ritjes met de loopvogels worden georganiseerd. “De struisvogels hebben veel bewegingsruimte en krijgen na een ritje van zo’n drie minuten vrijaf”, laat een woordvoerder weten.

Maximaal 100 kilo

De struisvogelrides vinden gretig aftrek. “Ja, ik doe zo’n 15 rides per dag.” De woordvoerder benadrukt dat er altijd twee begeleiders per struisvogel zijn en dat de toerist maximaal 100 kilo mag wegen. “Je stapt op een trapje en je klemt je benen vast tussen de vleugels. Ze hebben er absoluut geen last van.”

Sterke poten en dijen

Volgens een deskundige op het gebied van struisvogelbedrijfsbegeleiding hebben struisvogels sterke poten en dijen, die zijn te vergelijken met de dijen van een mens. “Een volwassene van 150 kilo kunnen ze aan. Maar erop rondrijden raad ik niet aan”, legt hij uit.


Bekijk hier de video van de demonstratie van Gerard Joling en Edward Gal op Jumping Amsterdam 2010

Bron: AD/Gelderlander/Facebook

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.