Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröder bemachtigt Grote Prijs Zuidbroek

Gerco Schröder behaalde gisteravond bij het concours Indoor Veendam in Zuidbroek de eerste plaats in de door Rabobank gesponsorde Grote Prijs over 1,40m. Dit deed hij met Urban Hero, een zoon van de aangewezen en bij ZfdP goedgekeurde hengst Centurion Montfort (v. Capitol I). De combinatie uit Tubbergen liet in een tijd van 39,07 seconden de concurrentie achter zich.

De tweede plaats was voor Remco Been met zijn Anton (v. Marome NW) in 40,52 seconden. De Zwitserse Andreas Erni was de laatste foutloze barragekandidaat en zette met zijn paard Unita (v. Corrado) een rustige tijd van 42,90 seconden neer. Dit bleek goed voor het derde geld.

De overige drie barragekandidaten wisten niet foutloos aan de finish te komen. De Duitser Dieter Smitz zette weliswaar met Landlady (v.Landfein) een snellere tijd neer dan Schröder, maar kreeg vier strafpunten wat hem op de vierde plaats deed eindigen. In 37,4 seconden was de Duitse combinatie ruimschoots sneller dan Schröder – Urban Hero. Michel Hendrix deed met S.F. Tin Tin (v. Phin Phin) een gooi naar de winst. Ze finishten in 39,91 seconden met vier strafpunten op het scorebord, wat hen op de vijfde plek deed belanden. Hans van der Kolk kreeg met Lumen Ulady (v. Guidam) acht strafpunten en werd zesde.

Behalve de Grote Prijs werd gisteravond ook de 1,35m-rubriek Staalservice Zuidbroek-prijs verreden. De overwinning ging naar Jur Vrieling met de voorheen door Patrick van der Schans gereden Tum Tum (v. Haarlem). Vrieling won diezelfde avond al eerder de 1,30m-finale. Als een van de zestien barragekandidaten zette Vrieling een tijd neer van 33,43 seconden, wat hen overtuigend de overwinning deed toekomen. De Duitser Mario Maintz finishte met Ginster (v. Gingerino) in 34,48 seconden en werd tweede. De derde plek was voor Maureen Bonder met Velcaro (v. Elcaro).

Klik hier voor de resultaten van de Grote Prijs.
Klik hier voor de resultaten van het 1,35m.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook