Ga naar hoofdinhoud

Gert Schrijvers verliest Arabo-Fries vierspanpaard

De Arabo-Friese merrie Xantic, het leiderspaard in het vierspan van Gert Schrijvers en Jef Aerts uit Hoogeveen, is vorige week donderdag overleden. De zeventienjarige merrie kwam op vijfjarige leeftijd in het wedstrijdspan en liep linksvoor in de proeven dressuur en vaardigheid.


Na een geslaagde operatie wegens koliek kwam het paard zwaar te val bij het ontwaken uit de narcose en brak hierbij haar been. De breuk was zo ernstig dat euthanasie de enige paardvriendelijke oplossing bleek. Gert Schrijvers: “Dit is een zware tegenslag voor ons team. Xantic loopt al van haar vijf bij ons in het span, zij was een werklustige merrie met een gouden karakter. Het was onze bedoeling om de merrie, na het WK van 2008 op rust te stellen en eventueel nog een veulen uit haar te fokken. Het mocht niet zijn. Gelukkig mogen wij nu rekenen op de steun en medewerking van onze vriend Marcel Verschueren uit Belsele. Hij stelt ons zijn dekhengst Maestro ter beschikking voor een deelname in Aken. De hengst heeft nog nooit in vierspan gelopen en zal nu een spoedcursus krijgen om onze teamkleuren als leiderspaard in Aken te verdedigen.” Marcel Verschueren: “Ik ben blij om Gert en Jef te kunnen helpen. Deze beslissing heb ik echter genomen na grondig overleg met Christaan Provoost, de menner van Maestro met wie ik een overeenkomst heb voor dit jaar. Maestro was al ingeschreven voor deelname aan de menwedstrijd dressuur en vaardigheid in Oud-Heverlee. Christiaan begrijpt het nijpend probleem en staat achter mijn voorstel om Maestro ter beschikking te stellen aan het vierspanteam uit Hoogstraten. Aangezien Maestro pas zes is wil ik echter dat hij alleen meeloopt in de dressuur- en de vaardigheidsproef.”

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook