Ga naar hoofdinhoud

Geschrokken paard brengt wielrenners ten val

Enkele wielrenners werden dit weekend in Noordwijk ten val gebracht door een geschrokken paard. Eén van de fietsers liep hoofdletsel op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het paard schrok op het moment dat de wielrenners het dier wilden passeren. De andere wielrenners die ten val kwamen liepen alleen lichte schaafwonden op. De dienst verkeersongevallen onderzoekt het voorval.

Bron: Horses.nl/Webregio.nl

5 reacties op “Geschrokken paard brengt wielrenners ten val

 • yo

  Ik kan natuurlijk niet oordelen over deze situatie…..maar spreek uit ervaring dat wielrenners, dan wel mountainbikers alles behalve fatsoensrakkers zijn in buitengebied…..laar t een eyeopener zijn..n.jammer dat er eerst een ongeluk gebeuren moet. Sterkte voor slachtoffers…..zowel fietser als ruiter, die zal ook flink geschrokken zijn….

 • Meta

  Ja 😉 alsof je in een nachtmerry beland bent….zo kwam ik eens een groep hoogbejaarde “Nordic Walkers” tegen OP HET RUITERPAD!!!! Niet alleen je paard ,maar vooral jijzelf schrikt je kapot als je in een stevig galopje heuvel op heuvel af plotseling bijna in een rampscenario beland…pffff en dan de verwensingen…hahahahhh kreeg nog net geen klap met die prikstokken…(hahaaah “Benidorm Bastards” 😉 )
  Vaak is er veel onbegrip tussen verschillende groepen sporters,zo zijn er bij een lekker windje ook regelmatig mensen met HUGE vliegers te vinden op plaatsen waar dat verboden is op het strand,staan ze met hun rug naar je toe(regelmatig hebben ze zo’n ding niet in de hand,mag je wel een schietgebed doen in de hoop niet door zo’n lijn onthoofd te worden….
  ik moet echter ook toegeven dat er ook ruiters bestaan die hun paard in bepaalde situaties absoluut niet in de hand hebben ,net als mensen met honden etc etc.
  Het blijven dieren met vluchtgedrag!

  😉

 • Patricia

  Zo’n kudde bejaarden moet je inderdaad niet onderschatten. Le-vens-ge-vaar-lijk :))

  Het probleem is dat iedereen je altijd wel weet te vertellen “dat paarden (men bedoelt “ruiters”) alleen op het ruiterpad mogen” maar vergeten dat ze zelf niet op het ruiterpad mogen.
  Het is overigens niet waar dat ruiters alleen op het ruiterpad mogen. Die regel geldt alleen als er ook inderdaad een ruiterpad is.

  Uit het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990)
  Artikel 8
  1. Ruiters gebruiken het ruiterpad
  2. Zij gebruiken de berm of rijbaan indien een ruiterpad ontbreekt.

  8.2 kent (bijna) bijna niemand.
  Ook ruiters niet, want het merendeel denkt dat ze op het fietspad mogen. 😉

  In het RVV staat overigens niet expliciet dat overige weggebruikers niet op het ruiterpad mogen. Het ruiterpad wordt alleen niet genoemd bij de wegdelen waar ze wél op mogen. (Artikelen 3 t/m 10)

 • MJ Tulp

  Er zijn zelfs gecombineerde ruiter/mtb-paden. In Montferland bijvoorbeeld.

  Levensgevaarlijk. Je rijdt met je paard op zo’n pad, er komt een mtb-er snoeihard van een berg gerold en die rijdt van achteren tegen je paard.

 • Karin

  Er zijn in de duinen rondom Den Haag ook tal van plaatsen waar het ruiterpad pal naast het fietspad loopt, dus dat kan in Noordwijk ook het geval geweest zijn. Dan kan een paard dus best schrikken van iets dat op het fietspad gebeurt.
  Maar vertel mij wat over wielrenners… Die zijn vaak ook voor andere fietsers levensgevaarlijk. Van mij mogen die best van de openbare fietspaden geweerd worden.
  Enfin, hopelijk draagt dit voorval daartoe bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.