Ga naar hoofdinhoud

Giovanni en Glock’s Toto Jr. toppers met 86 punten

Chippendale-zoon Giovanni (mv. Scandic) en Totilas-zoon Glock’s Toto Jr. (mv. Desperados) hebben de hengstenkeuringscommissie dressuur het meest weten te overtuigen de afgelopen zeventig dagen in het KWPN-verrichtingsonderzoek in Ermelo. Beide hengsten scoorden 86 punten en werden daarmee ruimschoots ingeschreven.


Commissievoorzitter Wim Ernes was lovend over de door Cees van Etten gefokte Giovanni uit de Lichte Tour-merrie Zarava en beloonde de Chippendale-zoon met een 9,5 voor galop. De hengst die zich vandaag niet op zijn allerbest liet zien scoorde een 9 voor houding en balans en voor rijdbaarheid en instelling. De hengst toonde zeker potentie, maar leek na zeventig dagen de tank wel iets leeg te hebben. De bloedgemaakte hengst maakte een ontspannen indruk en galoppeerde met veel sprong.

Glock’s Toto Jr. wist vandaag zeker te overtuigen met zijn optreden. De extra goed galopperende Totilas-zoon scoorde voor de galop en de rijdbaarheid en instelling een 9. Onder het toeziend oog van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud bewoog de zwarte hengst met een goed achterbeen en waardeerde hij zich in galop zeer goed op.

De kampioen van de hengstenkeuring Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) werd door de commissie beloond met het KWPN-dekbrevet met 85,5 punten. Voor galop en houding en balans scoorde de zwarte hengst een 9. De keuringskampioen was wel erg onder de indruk van het applaus van het publiek.

Ook de kampioenskeuringshengst Galaxie (Jazz x Future) mocht met een riante score huiswaarts keren. De hengst van de familie Van Vliet uit Maasdijk behaalde 85 punten, waaronder 9’s voor draf, galop, souplesse en houding en balans. De zwarte maakte vandaag een wat gespannen indruk en was daardoor moeilijk te beoordelen, maar toonde wel kwaliteiten in het bewegen.

Klik hier voor de onderzoeksrapporten.

Overige goedgekeurde hengsten:
Golden Gate (Blue Hors Zack x OO Seven) – 77,5
Ghandi (Bojengel x Tuschinski) – 77
Galandro (Bon Bravour x Donnerhall) – 78
Grenoble (Bordeaux x Florencio) – 77,5
Gin Tonic (Breezer x Special D) – 79
George Clooney (De Niro x Wolkentanz) – 80
Glock’s Gironn (Uphill x Ferro) – 78,5
Geniaal (Vivaldi x Biotop) – 82
Gotcha-Utopia (Ziësto x Uphill) – 80
Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx) – 85

Bron: Horses

3 reacties op “Giovanni en Glock’s Toto Jr. toppers met 86 punten

 • R. Jansen

  Jullie vergeten in het lijstje te vermelden dat de Floricount x Lauries Crusador zoon Ferguson slaagde met een nette score van 85 punten. Qua bloedspreiding zou deze hengst wel eens wat kunnen toevoegen aan onze eenzijdige dressuurpaarden fokkerij van Jazz, Ferro, of de eeuwige lord leatherdale x Negro combinaties

 • kwpn fan

  En niet te vergeten de topper Ferguson! v. floriscount

 • Jan

  Je bedoelt die ene die losse heupen heeft?
  Wat een aanfluiting gisteren. Hoop dat de jury goed geslapen heeft. Ik zou me kapot schrikken als ik Toto Jr zulke hoge punten gaf voor een matige presentatie en dan nog uitgefloten en uitgelachen worden ook door het publiek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook