Ga naar hoofdinhoud

Glock’s London goed in vorm in GCT Mexico

Gisteren werd in Mexico City de tweede Global Champions League verreden. De individuele proef over een hoogte 1,50/ 1,60 m werd gewonnen door de de Zwitser Pius Schwizer met zijn 11-jarige ruin Balou Rubin R (v. Balou du Rouet). Hij reed snel en wist alle deelnemers voor te blijven door in 57,73 seconden door de finish te rijden. Nederland had vier ijzers in het vuur en Gerco Schröder kwam hierbij, met zijn 16-jarige hengst Glock’s London (v. Nabab de Reve), als beste uit de test door foutloos te rijden in een tijd van  63,32 seconden, wat hem een zevende plaats opleverde.

Het scheelde zo weinig, maar Bertram Allen moest de Zwitser toch voor laten gaan. Bertram Allen werd tweede met zijn 12-jarige ruin Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin). De klok stond voor de Ierse ruiter stil op 57,78 seconden. De derde plaats ging naar Carlos Enqirue Lopez Lizarazo uit Colombia. Hij noteerde geen strafpunten en finishte met zijn 13-jarige ruin G&C Arrayan (v. Baloubet du Rouet) in 59,52 seconden.

Nederland

Gerco Schröder was zijn landgenoot Leopold van Asten te snel af. Leopold van Asten moest daardoor genoegen nemen met een achtste plaats. Hij reed met zijn VDL Groep Miss Untouchables wel foutloos in een tijd van 63,40 seconden. Maikel van der Vleuten moest met zijn merrie Arera C daarentegen een balk noteren in een tijd van 61,73 seconden. Daarmee eindigde hij op een vijfentwintigste plaats in het midden van het klassement. Zijn vader Eric van der Vleuten had net wat meer pech en kreeg acht strafpunten aan zijn broek met zijn ruin Zigali P S. Dit leverde hem een veertigste plaats op.

GCL team competitie

 Aan de leiding in de Global Champions League gaat het team Miami Celtics, waarvoor dit keer de Ieren met Michael Duffy en Denis Lynch in actie kwamen.  Michael Duffy reed met zijn EFS Top Contender (v. Lauriston) gisteren een foutloze ronde, maar behaalden de dag ervoor nog 5 strafpunten. Dennis Lynch en zijn RMF Cadeau de Muze (v. Nabab de Reve) bleef gisteren foutloos. Eergisteren liep hij echter één strafpunt voor tijdsoverschrijding op. Het totaal werd opgeteld met de tijd van gisteren en het aantal strafpunten over beide omlopen, dat neerkomt op 129,15 seconden. De Miami Celtics staan hiermee op  zes punten.

 Paris Panthers

Vlak achter de Miami Celtics komen de Paris Panthers, waarvoor de Ier Darragh Kenny en de Belg Gregory Wathelet reden in Mexico. Darragh Kenny deed gisteren een paardenwissel, wat hem en het team vrij duur kwamen te staan. Eergisteren wist hij namelijk nog foutloos te blijven met zijn Cassini Z (v. Cassini II), echter gisteren noteerde hij acht strafpunten met zijn 11-jarige ruin Team de Coquerie. Ook Gregory Wathelet reed eergisteren een foutloze ronde met zijn Coree (v. Cornet Obolensky), maar gisteren had hij minder geluk. Hij kreeg vier strafpunten. Het team, de Paris Panthers, scoorden hiermee twaalf punten en 118,29 seconden.

 Valkenswaard United

De derde plaats ging naar het team van Valkenswaard United. Zij wisselde gisteren van ruiter. Eergisteren kwam Bertram Allen nog aan de start voor Valkenswaard United met zijn Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin). Hij kwam met vier strafpunten de ring uit, terwijl gisteren de Italiaan Alberto Zorzi aan de start verscheen voor het team Valkenswaard United met Fair Light van ‘t Heike, die ook vier strafpunten noteerden. De Duitser Marcus Ehning, die ook voor dit team uitkomt startte wel in beide omlopen met zijn 13-jarige hengst Funky Fred (v. For Pleasure). Eergisteren had hij meer geluk en bleef foutloos, terwijl hij gisteren het met vier strafpunten moest doen. Het team Valkenswaard United kwam uit op een eindtotaal van twaalf punten en noteerde 122.82 seconden.

Klik hier voor de GCL-team resultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook