Ga naar hoofdinhoud

Goede IBOP in Tolbert

Henk Dirksen en Dirk Reijne kregen vandaag een goede groep springpaarden te beoordelen tijdens de IBOP in Tolbert. Maar liefst elf van de dertien merries slaagden. Bij de dressuurpaarden waren dit er iets meer dan de helft: vijf van de negen.


NMK-merrie Faizemieka (Zirocco Blue VDL x Darco) van VDL Stud uit Bears kreeg 81,5 punten. “Zij heeft een actieve, gedragen galoppade met veel balans”, vertelt Dirksen. “Tijdens het springen vallen haar zeer goede reflexen op, daar kreeg ze een 9 op. Ze drukt zich goed af en springt met de schoft omhoog. Achter maakt ze de sprong goed af, maar ze zou wat meer lichaamsgebruik mogen hebben. Ze lijkt er wel veel in te hebben.” De moederlijn van Faizemieka is een bekende. Grootmoeder Uzamieka (v.Indoctro) bracht ook de KWPN-hengst Bugatti VDL (v.Silverstone) en overgrootmoeder Aziemieka (v.Silvano) de eveneens goedgekeurde Glennridge (v.Wellington). Aziemieka is de grootmoeder van de recent goedgekeurde Freeman VDL (v.Emmerton). Vele goede springpaarden zijn terug te voeren op deze lijn, waaronder Southwind VDL (v.Baloubet du Rouet) van Cameron Hanley.

Maestro-dochter Femina Fayme SVU (mv. Osmium) kreeg 80 punten en was daarmee het beste dressuurpaard. “De draf is de beste gang van deze merrie, daarop kreeg ze een 8,5. Ze heeft een goede beentechniek met veel voorbeen en veel houding en balans. Ze geeft een mooi beeld onder het zadel.”

Bron: KK voor KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook