Ga naar hoofdinhoud

Jan van Beek maakt indruk met Rinus

Jan van Beek startte afgelopen weekend Rinus (v. Frühlingshaft) weer voor het eerst na Boekelo in een eventingwedstrijd. Daarvoor koos hij de seizoenstart in Nederland uit tijdens SGW in Alphen-Chaam en sloot dat winnend af in de Z-klasse. “Een mooie wedstrijd, super georganiseerd en met een heel mooi gebouwde cross.”

De eventingruiter was zeer te spreken over de cross die bekendstaat om de grote waterplas en een diepe kuil. “Het water is heel imponerend, maar wel heel duidelijk voor de paarden. Zo´n kuil waar ze naar beneden moeten springen is heel leerzaam.” Het plan is om Rinus eind mei te starten in de driesterrenwedstrijd in het Poolse Strzegom. Afhankelijk van hoe dat gaat richt Van Beek zijn pijlen op een mogelijke deelname aan het EK.

In het Z eindigde René van der Loo op de tweede plaats met Spanky, voor Hendrik Degros en Ardenco. In de twee M-rubrieken waren Alice Naber-Lozeman met Bob the Builder en Tim Lips met Bayro de winnaars. Bij de jonge paarden ging Renske Kroezen er met Celeste la Dolga met de zege vandoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook