Ga naar hoofdinhoud

Goldfever en Coupe de Coeur verhuisd naar Italië

Na enkele jaren dekdienst op de Franse stoeterij Beligneux le Haras verhuizen Goldfever (v. Grosso Z) en Coupe de Coer (v. Calido) voor het komende dekseizoen naar Italië. De hengsten van Ludger Beerbaum zullen komend jaar bij de Italiaan Jerry Smit ter dekking staan.

Goldfever en Coupe de Coeur werden in 2011 en 2014 vastgelegd voor de Franse fokkerij door Beligneux le Haras. De Franse fokkers hebben nu een aantal jaren de kans gehad om te fokken met de beide Grand Prix-hengsten en nu worden de springtoppers in Italië bij Smit voor de Italiaanse fokkerij ingezet.

Goldfever

Goldfever is inmiddels 25 jaar en ging in 2009 met wedstrijdpensioen. In 2010 werd de hengst Hannoveraanse Hengst van het Jaar. Met Beerbaum won de Grosso Z-zoon onder meer teamgoud op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en teamgoud en individueel zilver op het EK in Donaueschingen (2003).

Coupe de Coeur

Coupe de Coeur is met zijn negentien jaar nog een paar jaar jonger dan Goldfever. Met Beerbaum werd de hengst in 2011 Duits kampioen en met Henrik von Eckermann plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in 2012. Vlak voor de Spelen kampte de Holsteiner-hengst met een blessure, die roet in het eten gooide en deelname in Londen verhinderde. Daarna nam Philipp Weishaupt de teugels van de hengst over en inmiddels geniet ook de zoon van Calido van zijn wedstrijdpensioen.

Bron: Studforlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook