Ga naar hoofdinhoud

Gotenburg: kürwinst voor Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen Parzival kur GotenburgAdelinde Cornelissen wist zaterdagavond tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Gotenburg de kür op muziek op haar naam te schrijven. De dressuuramazone reed Jerich Parzival (v. Jazz) naar een eindscore van 82,87 procent en gaf daarmee de rest van de deelnemers het nakijken. "Vier uit vier", twittert de amazone. "Parzival was geweldig gisteren!"

Cornelissen reed de rit onder moeilijke omstandigheden, vermoedelijk had ze een voedselvergiftiging opgelopen. “Ik moest tijdens mijn verblijf in Zweden bijna aan één stuk door braken en zweten. Ik voelde mij zaterdagochtend echt zo ziek als een hond. Ik heb zaterdag de hele dag in bed gelegen en ben pas opgestaan toen het tijd werd om Parzival op te gaan vlechten. Met een grote emmer naast me is dat gelukt”, vertelde Cornelissen. Ze zette vervolgens een boven evrwachting goede kür neer. “Parzival was sterk, maar wilde zich van zijn beste zijde laten zien. Ik kon volgens mij alles van hem vragen wat ik wilde,” meldt Cornelissen tevreden. Ze had zelfs een iets hogere score verwacht. “Niemand hoort mij ooit klagen over de jurywaardering, maar deze maal hadden de punten best iets hoger mogen zijn.”

De Zweed Patrik Kittel eindigde als tweede. Met de KWPN-hengst Watermill Scandic (v. Solos Carex) kwam de ruiter tot 81,02 procent. Isabell Werth scoorde met Warum Nicht FRH (v. Weltmeyer) 79,77 procent en pakte hiermee een derde plaats.

Jenny Schreven eindigde met Krawall (v. Focus) als vierde met een score van 72,90 procent en reageerde heel tevreden. “Voor mij was dit een hele mooie wedstrijd. Ik ben echt helemaal in de wolken met mijn vierde plek en volgens mij reed ik de gehele kür met een lach van oor tot oor.” Christa Laarakkers bezette met Divoza Horsewold Ovation (v. Cabochon) een zesde plaats. Zij scoorden 72,12 procent. “Hier in deze bomvolle hal raakte mijn paard toch onder de indruk en voelde hij erg gespannen aan. Toch merk ik progressie, want toen ik hier twee jaar geleden reed en deze spanning ook de kop opstak stond ik machteloos, terwijl ik nu de spanning weg kon laten vloeien.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Lees ook:
Cornelissen overtuigt in Grand Prix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.