Ga naar hoofdinhoud

Gouden Aar voor Liza Tiebot

Liza Tiebot, hier met Winchester. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De Sallandse Ruiterdagen werd gisterenavond in Mariënheem net voor twaalf uur afgesloten met een schitterende finale in de klasse Z/ZZ.
De hoofdprijs, de Gouden Aar, en de extra prijs van 500 euro werd na een fantastische barrage rit gewonnen door Liza Tiebot met haar fanatieke schimmel Winchester (v. Guidam ) waarmee ze ook internationaal al succesvol was.

“Dit is de eerste keer dat ik deze prijs win en dat is echt geweldig, een mooie afsluiter van het jaar“, vertelt de enthousiaste amazone die deze wedstrijd een warm hart toedraagt. “Een heel mooie wedstrijd met veel sterke deelnemers en heel veel publiek. “

De ZZ-ruiters wisten zich in de finale te profileren. De zeventienjarige talentvolle Vicky Helthuis, afgelopen zomer nog kampioene op de Hippiade, had twee troeven in de strijd en was met Chappeau (v. Niveau) al heel snel (33,13 sec.). Ook Tiebot draaide zeer kort en gaf nog extra gas op de laatste lijn wat haar de fel begeerde zege opleverde (32,51 sec.). “Op die laatste lijn heb ik het wel gehaald.”

Rianne Nalis deed nog een serieuze aanval. Haar Cendy VDP (v. Triomphe de Muze) hield na tien foutloze parcoursen op rij ook nu weer drie keer de nul vast (33,32 sec.) . De topcombinatie werd derde voor de enige foutloze barrageklant uit de Z: Jarno Hesselink met Zamalia (v. Silverstone). In de M was de Gouden Aar voor Leonie Jonkers met Cornville (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook