Ga naar hoofdinhoud

Gouden Frans eventing paard Entebbe de Hus is niet meer

Entebbe de Hus en Karim LaghouagFoto: Pierre Costabadie /www.arnd.nl

Entebbe de Hus (v.Embassy I), waarmee Karim Laghouag deel was van het gouden Franse eventing team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, is niet meer. Entebbe de Hus kreeg na een succesvolle koliek-operatie opnieuw koliek, waarna de ruin moest worden ingeslapen.

Het paard van Agnès Célerier en ruiter Karim Laghouag stierf op dertienjarige leeftijd in de dierenkliniek Grand Renaud in Le Mans. Zondag 21 oktober kwam de bruine ruin thuis, na een succesvolle ziekenhuisopname voor koliek, maar helaas overleefde de Hannoveraan geen tweede oncontroleerbare koliekaanval waardoor Entebbe gisteravond overleed in de kliniek.

Haras de Hus

Entebbe de Hus kwam op de wereld op 15 april 2005 in Duitsland en kreeg toen de naam Eminem II van Horst Petersen. Het was Haras de Hus die Eminem de naam Entebbe de Hus gaf na aankoop. Als jonge hengst werd de Embassy-zoon uitgebracht door Aurélien Kahn, waarna het paard op zesjarige leeftijd werd aangekocht door Agnès Célerier en Karim Laghouag.

“Kapot van”

Karim Laghouag vertelde over het verlies van zijn partner: “Ik ben er kapot van, hij is en blijft mijn trouwe vriend, het was uniek en magisch zoals het ging. Bedankt Entebbe.” Zijn eigenaresse Agnès Célerier zal hem herinneren “als een paard wat altijd ten strijde wilde trekken en het beste van hemzelf te geven. Ik zal hem missen.”

Gouden combinatie

Entebbe de Hus en Karim Laghouag waren letterlijk een gouden combinatie. Het hoogtepunt van hen carrière samen was de gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Samen deden ze mee aan ’s werelds grootste all-round velden en wonnen ook al een bronzen teammedaille op de Europese kampioenschappen van 2015, Eind september van dit jaar behaalde het topteam voor het eerst de titel kampioen van Frankrijk Pro Elite.

Bron: GRANDPRIX/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook