GP Arezzo voor Philippaerts, Van Gerwen zevende - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

GP Arezzo voor Philippaerts, Van Gerwen zevende

Jody van Gerwen met Caramel Wijngaardhoeve
Foto De Paardenkrant
De Gold Tour Grand Prix in Arezzo ging vandaag naar de routinier Ludo Philippaerts. De ervaren Belg reed de tienjarige Denver van ’t Goemanshof (v. Vigo d’Arsouilles) in 37,89 seconden naar de eerste plaats. De zeer talentvolle, jonge Nederlandse amazone Jody van Gerwen eindigde met Tantalus (v. Namelus R) op plek zeven.

Bijna een seconde pakte Philippaerts op zijn Italiaanse concurrent Roberto Turchetto. De Italiaan reed Baretto (v. Baldini) naar de tweede plek. Voor Philippaerts lag er 6250 euro klaar en Turchetto mocht 5000 euro mee naar huis nemen. De Oekraïner Oleg Krasyuk werd met SIEC Ledgepoint (v. Lancer II) derde. Ludo Philippaerts’ zoon Oliver Philippaerts legde beslag op de vijfde plek, net na de Italiaanse Francesca Capponi.

Jody van Gerwen vormde met Tantalus de beste Nederlandse combinatie. De jonge amazone kreeg met haar ruin vier strafpunten in de tweede ronde, maar was dusdanig snel dat ze op een zevende plek eindigde. Na haar was Harrie Wiering de beste Nederlander. Wiering reed Corland-nakomeling World Wide naar een veertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook