Ga naar hoofdinhoud

GP-merrie Phoebe gaat fokkerij dienen

Phoebe (v. Regazzoni), het Grand Prix-paard van Marlies van Baalen, zal niet meer worden uitgebracht in de sport. De zestienjarige merrie gaat een carrière als fokmerrie tegemoet en verwacht volgend jaar haar eerste veulen, ze is drachtig van Charmeur.  

Phoebe is een merrie uit 1997 van de hengst Regazzoni uit een moeder van de hengst Ulft, ze werd gefokt door mevrouw Da Silva uit Portugal.

Coby en Marlies Van Baalen waren bij de eerste aanblik helemaal weg van de merrie en in 2007 kwam ze naar Dressuurstal van Baalen. In mei van dat jaar debuteerde Marlies van Baalen met Phoebe in de Intermediaire II. Met een score van 69 procent behaalde de combinatie de eerste plaats en ruimschoots het felbegeerde startbewijs voor de Grand Prix. Er werden tot 2009 nog mooie resultaten behaald in de Grand Prix, waarna een lange wedstrijdpauze volgde.

Bij hun rentree in 2010 behaalde het duo een score van 72% in de Grand Prix. Resultaten die volgden waren een tweede en derde plaats tijdens Zwolle International, een zilveren medaille tijdens het NK indoor en een bronzen medaille tijdens het NK outdoor. Tijdens het CHIO Aken 2011 waren Marlies van Baalen en Phoebe opgenomen in het Nederlands team voor de landenwedstrijd en behaalden daar een bronzen teammedaille.

Bron: Horses/ Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook