Ga naar hoofdinhoud

GP-paard Daytona de Muze is niet meer

Jody Bosteels' Grand Prix-paard Daytona de Muze is overleden. Dat maakte Bosteels vandaag op facebook bekend. De BWP-merrie van Cento werd veertien jaar.

Bosteels heeft de merrie zeven jaar onder het zadel gehad en een van de hoogtepunten van de carrière van het duo was de overwinning in de landenwedstijd te Lissabon toen de merrie negen jaar was. Met Walter Lelie won Daytona de Belgische cyclus jonge paarden als zesjarige en eindigde ze op de vierde plaats bij de zevenjarigen.

Grand Prix-paarden

De moeder van Daytona Walloon de Muze (v. Nabab de Reve) sprong zelf onder de Franse ruiter Michel Hecart op 1,60m-niveau en ook grootmoeder Qerly Chin was internationaal op het hoogste niveau succesvol in de sport. Daarnaast heeft de merrie ook nog een halfzus, die op 1,60m-niveau springt. Toupie de la Roque (v. Kannan) wordt momenteel uitgebracht door Julien Epaillard en sprong eerder succesvol met Michel Hecart.

Nakomelingen

Daytona heeft zelf via embryotransplantatie al meerdere nakomelingen, die in de internationale springsport lopen. Gin Orange de Muze (v. Andiamo) en Jivaro van den Lindenbergh (v. Diamant de Semilly) worden allebei uitgebracht op 1,40m-niveau en Kalisto the Music en Kirly the Music van den Lindenbergh (beiden van Darco) lopen op 1,35m-niveau internationaal.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook