Ga naar hoofdinhoud

FEI schrapt Spécial in Lier, Logutenkova toch naar Rio

Inna Logutenkova hier met Don Gregorius. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
De FEI heeft bewijs gevonden voor nationalistisch jureren door twee Oekraïense juryleden van de GP Spécial op het CDI3* in Lier ten voordele van de Oekraïense Inna Logutenkova. Daarom laat de FEI de resultaten van de Spécial niet meetellen voor de Olympische rankings. Niettemin mag Logutenkova op grond van overige resultaten haar land toch vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio.

De FEI heeft in een brief aan de Oekraïense federatie de kwalificatie van Logutenkova bevestigd. De Oekraïense federatie en Ina Logutenkova vroegen de FEI eerder om de uitslagen van het CDI in Lier opnieuw te bekijken. De Oekraïense dressuuramazone en Don Gregorius behaalden op het CDI3* scores die kwalificatie voor de Olympische Spelen rechtvaardigden. Door een klacht van Polen werd de winnaar van de zesde Olympische individuele startplaats uit de FEI-ranglijst nog niet bekend gemaakt. Bij de deadline ruim twee weken geleden, waren alle plaatsen ingevuld behalve die laatste individuele plek voor Rio. De advocaten van de federatie en Logutenkova, mr. Luc Schelstraete en mr. Piotr Wawrzyniak, vroegen de FEI om opheldering en hebben inmiddels de bevestiging ontvangen dat Logutenkova in overige rubrieken voldoende heeft gepresteerd om haar land te vertegenwoordigen op de Spelen in Rio.

Zeer opmerkelijk is dat de resultaten van de Spécial in Lier zijn geschrapt. “Dit was een duidelijk voorbeeld van nationalistisch jureren en dat neemt de FEI heel serieus”, zegt de secretaris-generaal van de FEI Sabrina Ibáñez. “De FEI moet de nodige maatregelen nemen als blijkt dat er sprake is van nationalistische jurering.”

Bekijk hier de bevestigde Olympische kwalificaties

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / FEI

Eén reactie op “FEI schrapt Spécial in Lier, Logutenkova toch naar Rio

  • Maarten Aerts

    Altijd makkelijker om zo’n beslissing te nemen als er geen expliciet gevolg aan plakt natuurlijk…
    Worden de juryleden in kwestie ook aangepakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook