Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard Stallone naar Oekraïne

Stallone (v. Lancet)Het nationale Grand Prix dressuurpaard Stallone van Simone van Wijngaarden is verkocht. De nieuwe eigenaar is VIAN Group uit Oekraïne. De nieuwe amazone wordt de 24-jarige Inna Lagytenkova. Daags voor het KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo verhuisde Stallone naar zijn tijdelijke nieuwe stal op het Anky Education Center in Erp. Van Wijngaarden: "Ik heb Stallone tot mijn grote spijt verkocht, maar kon dit bod niet afslaan. Het is een betrouwbaar paard met veel aanleg voor piaffe en passage. Voor mij is het een hele stap terug, omdat ik maar één paard tot mijn beschikking had."

Simone van Wijngaarden kocht de bruine ruin Stallone(v. Lancet), als vierjarige van Eugene Reesink. Als vijfjarige won hij de selectie voor de PAVO Cup in Dronten. Tijdens de finale eindigde hij bij de beste twintig en werd uitgenodigd voor de WK-selecties. In zowel de ZZ-licht, ZZ-zwaar, lichte tour als zware tour selecteerde het duo zich voor de KNHS kampioenschappen.

In 2010 maakte Stallone en Van Wijngaarden hun debuut in de zware tour. Ze vielen onder meer in de prijzen tijdens Zwolle International. Inna Lagytenkova heeft in Stallone een fijn leerpaard om de overstap naar de Grand Prix mee te maken. Ze traint momenteel onder begeleiding van Anky van Grunsven.

Bron: Horses.nl / Simone van Wijngaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.