Grand Prix-ruiter op concours aangevallen en mishandeld

Vasco Mira Godinho met Bariloche. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De paardenwereld is in shock nadat Vasco Mira Godinho afgelopen weekend op een concours in het Portugese Estoril werd aangevallen en mishandeld. Belagers van de internationale Grand Prix-ruiter, die afgelopen jaar met Bariloche (v. Rouxinol) deelnam aan het EK in Gothenburg, waren familieleden van de Gonçalo Carvalho, zo meldt Equitacao. De olympische ruiter Carvalho had Bariloche als jong paard onder het zadel.

Bij de aanval werd Godinho geslagen met een staaf. Dat veroorzaakte ernstige kneuzingen en daarnaast liep hij verschillende verwondingen op aan zijn gezicht, waaronder een snee in zijn wenkbrauw. Vervolgens is de ruiter in een ziekenhuis behandeld.

Eerder geweld

Dit was niet de eerste keer dat familieleden van Gonçalo Carvalho geweld gebruikten. In 2015 sloegen ze twee journalisten in elkaar in de periode dat Carvalho’s paard Batuta (v. Quixote) positief op doping testte. Twee jaar geleden werd de Portugese Grand Prix-ruiter Miguel Raloa Duarte aangevallen op concours. Geen van deze slachtoffers deed destijds aangifte.

Onaanvaardbaar in de sport

Marc en Christine Kleyr-Jacoberger, eigenaren van Bariloche, hebben een verklaring naar buiten gebracht. “We hebben het trieste nieuws vernomen dat onze ruiter Vasco Mira Godinho brutaal en laf is aangevallen door familieleden (vader en zwager) van de voormalige olympische ruiter Gonçalo Carvalho Conchinhas”, aldus Jacoberger. “We zijn geshockeerd door het het voorval. Dit is heel ernstig en volstrekt onaanvaardbaar in de sport. We hopen dat deze laakbare handelingen worden vervolgd en bestraft door de rechtbank en ook door de Portugese hippische federatie aangezien het gebeurde op een officiële wedstrijd.”

Lees hier meer verklaringen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equitacao/TeamRubi

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Grand Prix-ruiter op concours aangevallen en mishandeld
 1. 1

  En wat zal de reden hiervan zijn geweest?
  Het verhaal heeft 2 kanten, er wordt maar 1 kant belicht.
  Betreft Jacoberger en Carvalho Conchinhas is er al jaren wat aan de gang….

 2. 2

  Ik mag toch hopen, dat degenen die de ruiter hebben toegetakeld,
  hiervoor ook gestraft gaan worden?

  ongelooflijk dat dit op een concoursterrein gebeurd.