Ga naar hoofdinhoud

Kür Saumur voor Dujardin en Uthopia

Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia

Charlotte Dujardin en Uthopia (v. Mètall) hebben tijdens hun debuutwedstrijd de Grand Prix Kür gewonnen. Op het driesterren evenement in Saumur reed de kersverse combinatie naar 81,600%. Tweede werd Uthopia’s vorige ruiter Carl Hester. Derde werd de Française Jessica Michel.


Het was al lange tijd aangekondigd maar wegens omstandigheden bleef lange tijd een debuut van de combinatie Dujardin – Uthopia uit. Maar afgelopen weekend was het zo ver en direct schreven zij de Grand Prix Kür met de grootste overtuiging op naam. Vooral het artistieke gedeelte van hun Kür werd zeer goed beoordeeld. Het totaal daarvan bleef staan op 84,800%, terwijl het Spaanse jurylid M. Santos Redondo de combinatie zelfs met 90,000% beoordeelde op het artistieke vlak.

Hester volgde met Fine Time (v. Florestan I) op gepaste afstand. De combinatie reed een score van 74,400 % bijeen. Jessica Michel volgde op een haar na met 74,025%.

Tommie Visser was de enige Nederlander in de Kür en werd met Vingino (v. Polansky) vijfde. Hij scoorde 72,125%. De bijna Nederlandse combinatie Anne van Olst en de KWPN-goedgekeurde Netto (v. Negro) werd achtste. De Deense amazone reed haar imponerende hengst naar 69,975%.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook