Ga naar hoofdinhoud

Grand Slam VDL onbetwiste springtopper

Grand Slam VDL (Cardento x Heartbreaker) Foto: Jacquelien van Tartwijk
De Cardento-zoon Grand Slam VDL kwam vandaag als onbetwiste springtopper uit de bus van het KWPN-verrichtingsonderzoek. De door F. Kenis uit Sint-Lenaarts gefokte bruine hengst scoorde 90 punten.


“De combinatie Cardento x Heartbreaker is ideaal gebleken, want deze Grand Slam VDL heeft zich in dit verrichtingsonderzoek ontwikkeld als topper. Hij blinkt uit door rijdbaarheid en op alle springonderdelen”, aldus commissievoorzitter Daan Nanning. De hengst van de VDL Stud van de familie Van de Lageweg is gefokt uit de Heartbreaker-dochter Wonder A.S. (mv. Mr. Blue). Deze merrie is eveneens de moeder van de Zangersheide-goedgekeurde hengst Dallas VDL, die in 2011 werd afgewezen door het KWPN op basis van het moederrapport.

Voor reflexen en techniek ontving Grand Slam tweemaal een 9,5 en voor vermogen, rijdbaarheid en instelling en aanleg als springpaard een 9. De hengst had veel balans en sprong extra goed met de schoft omhoog. Een echte, complete topper.

De driejarige Zirocco Blue VDL-zoon Golden Dream – in eigendom van Herman Jacobs uit Weert – scoorde 85,5 punten en sprong onder meer naar een 9,5 voor vermogen. Golden Dream lijkt een extra goed springpaard, maar vandaag verliep de presentatie niet geheel vlekkeloos. Testruiter Julian Kraaij leek niet zo’n klik te hebben met de extra vermogende Golden Dream, die over uitmuntende reflexen en een hoge mate van voorzichtigheid beschikt.

Grodino – de nummer drie van de KWPN Hengstenkeuring – scoorde een topscore van 84 punten. De zoon van Eldorado van de Zeshoek scoorde een 9 voor vermogen en 8,5’en voor galop, reflexen en techniek. “Grodino is een wat kijkerige hengst met veel vermogen”, luidde het oordeel van Daan Nanning over de hengst van Waldman Horses, Stal Everse en BWG Stables.

De vijfjarige hengst Elvaro (v. Calvaro) behaalde zijn dekbrevet met 83,5 punten. Mede-fokker en –eigenaar Daan Nanning deed een stap terug als commissievoorzitter en Arie Hamoen nam zijn plek in. De niet al te bloedgemaakte hengst beschikt over veel vermogen en is voorzichtig. “Door zijn voorzichtigheid verliest hij soms wat souplesse op de sprong”, aldus Hamoen.

Klik hier voor de onderzoeksrapporten.

Overige goedgekeurde springhengsten:
Genius (Baloubet du Rouet x Cantus) – 79
Gaultier VDL (Baloubet du Rouet x Quidam de Revel) – 75,5
Graziano (Baltic VDL x Great Pleasure) – 77,5
Global Express (Orient Express x Laudanum xx) – 76,5
Great Blue (Plot Blue x Libero H) – 77,5
Elton John (Clearway x Kannan) – 75,5

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.