Ga naar hoofdinhoud

Gredley en Omelli maken hun naam waar

Vooraf waren ze al getipt als winnaars van de Anemone Horse Trucks Prijs, de finale van de Medium Tour op Outdoor Gelderland. Zojuist maakten Tim Gredley en zijn zeer ervaren crack Omelli (v. Burggraaf) hun reputatie waar. In de barrage om de hoofdprijs van 6000 euro kon geen van de negen concurrenten de Brit en zijn achttienjarige KWPN-er achterhalen.

Toch kwam de Canadese Tatiana Dzavik en de ongelooflijk meewerkende en voorzichtige Delphine DH (v. Triomphe de Muze) nog heel dichtbij. Maar de spurt van hindernis 1 naar 2 die Gredley en Omelli hadden ingezet bleek voldoende voorsprong te bieden. Met 0/34.30 stond de winnaar van deze mooie 1,45-rubriek al vroeg vast. De derde prijs was voor de Egyptenaar Mohamed Sadek met de vermogende Atilla (v. Lupicor).

Eerste starter Jur Vrieling gaf overigens met de KWPN-hengst Zavall VDL het goede voorbeeld. Dankzij veel macht in galop zette de snelle hengst een prima resultaat neer (0/36.69), maar toen Vrieling zijn paard een extra galopsprong naar de laatste hindernis liet maken, was de kans op de zege verkeken. Vrieling werd vierde, gevolgd door zijn vriendin Suzanne Tepper met de snel van de grond springende Aksai Chin VDL (v. Chin Chin).

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jur Vrieling, Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zesde prijs was weggelegd voor Jeroen Dubbeldam met de KWPN-goedgekeurde hengst Quality Time TN (v. Quantum). De schimmel van Team Nijhof komt terug van een blessure, zodat Dubbeldam niet het uiterste vroeg van de zeer goed springende schimmel.

Bron: Horses

Uitslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook