Ga naar hoofdinhoud

Olympisch terrein Greenwich klaar voor regenval

Als er zoveel regen blijft vallen in Engeland zouden de Olympische Spelen wel eens een drassige bedoeling kunnen worden, maar het Olympische team is er zeker van dat de extreme regenval de wedstrijden niet tegen zal houden.

De organisatoren geven aan dat Greenwich zeer goed gedraineerd is. Tim Hadaway, hippische wedstrijdmanager voor de Spelen: “Daar hebben we de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt. Uiteraard waren er wel een paar plassen te vinden met de regen die we hebben gehad: 60 tot 70 mm in een paar dagen. En als er 50.000 bezoekers rondlopen wordt het ook vast iets modderig op die plaatsen, maar deze kunnen eventueel afgezet worden”.

Voor de eventing, dat van 28 juli tot en met 31 juli plaatsvindt met de cross op 31 juli, is er een extra maatregel getroffen. De FEI reglementen schrijven voor dat wedstrijden niet verreden mogen worden in extreme weersomstandigheden, als het welzijn of de veiligheid van de paarden daarbij in gevaar komt. In dat geval wordt de wedstrijd verplaatst naar de dag die hiervoor vrij is gehouden: 1 augustus.

Bron: Horses/ Horseandhound

 

2 reacties op “Olympisch terrein Greenwich klaar voor regenval

  • Guy (Montjay F)

    Ja, regen zijn ze wel gewoon daar in Engeland. En daar moet inderdaad rekening mee gehouden worden. Ze kunnen wel draineren, maar het komt toch eerst van boven en rijden in de regen is alles behalve een pretje en zal geen goed doen aan de prestaties van sommige paarden, ook al lopen ze met voetjes op een perfect berijdbare, super gedraineerde rijbaan.

  • In geval van watersnood kunnen ze altijd nog uitwijken naar The Centre Court of Wimbledon…ff omspitten en klaar is Kees !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook