Ga naar hoofdinhoud

Groen licht voor stamceltherapie tegen artrose

Het bedrijf Global Stem Cell Technology van ex-springruiter en dierenarts Jan Spaas en zijn vrouw heeft van het Europees Geneesmiddelenagentschap de beoogde aanbeveling gekregen voor de toepassing van stamceltherapie bij artrose. Arti-Cell Forte kan zo binnenkort op de markt komen en zal paarden genezen van gewrichtsontstekingen. 

“Arti-Cell Forte is in de Europese Unie het eerste diergeneesmiddel op basis van stamcellen dat een positief advies krijgt”, zegt Jan Spaas tegen nieuwsblad.be. “We moesten er een jaar op wachten, maar nu is de kogel door de kerk. We moeten nu alleen nog het fiat krijgen van de Europese Commissie, maar dat is een formaliteit.”

Nog een bedrijf

Samen met GST wou ook een Spaanse firma een handelsvergunning verkrijgen voor een stamcelproduct, maar die aanvraag kreeg een negatief advies. Van Arti-Cell Forte is bewezen dat het bij paarden het kraakbeen van gewrichten beschermt en versterkt.

1,4 miljoen paarden

Alleen in Europa lijden 1,4 miljoen paarden aan artrose. “Die kunnen we dus met ons geneesmiddel helpen”, zegt Spaas. “Met een krachtige stamcel uit het bloed van een gezonde donor produceren we 40 miljard stamcellen, goed voor 20.000 behandelingen.”

1.000 euro

Eerder maakte Spaas bekend dat de behandeling rond de 1.000 euro zal gaan kosten.

Bron: Nieuwsblad.be

2 reacties op “Groen licht voor stamceltherapie tegen artrose

 • Anita Karatzopoulou

  Waarom alleen paarden? Ook mensen kunnen er goed mee geholpen worden.
  Ik had artrose in de knie en ben met mijn eigen stamcellen hier in Griekenland geholpen.
  Ik loop weer als een kievit!

 • bianca

  wat ontzettend goed nieuws. mijn pony heeft spat, en heel veel last, terwijl ze nog maar heel jong is. zij zij ook behandeld kunnen worden?
  kan dat in Nederland of moet ik naar Belgie komen?
  gr bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.