Ga naar hoofdinhoud

Groom Dujardin en Hester: ‘FEI werkgroep voor grooms is een goed initiatief’

Alan Davies met Charlotte Dujardin en Valegro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een delegatie van vier internationale grooms werd recent verwelkomd op het FEI hoofdkwartier in Lausanne. De grooms Nanna-Rikka Nieminen, Brent Kuylen, Jackie Potts en Alan Davies maken deel uit van de werkgroep, die is opgericht om de communicatie en interactie tussen de grooms, alsook de FEI, te verbeteren. Daarnaast stonden registratie en kennisoverdracht centraal in deze meeting. "Deze werkgroep is een goed initiatief", aldus Alan Davies, de groom van Carl Hester en Charlotte Dujardin.

De FEI en de werkgroep staan ervoor dat de grooms toegevoegd worden aan de ‘FEI Family’. De wens is er dat de grooms zich bij de FEI kunnen laten registreren, zodat er een netwerk gebouwd kan worden. Grooms kunnen zo gemakkelijker met elkaar in contact komen en ervaringen en kennis met elkaar delen. De FEI wil tools aanbieden om dit te kunnen bewerkstelligen.

Dressuurgroom Davies is blij met deze veranderingen. “Ik ben enthousiast over het feit dat de FEI grooms wil gaan helpen en zaken op orde wil gaan brengen. Uiteindelijk doen we dit allemaal om het welzijn van het paard te verbeteren.” Nieminen, voormalig groom van Henrik von Eckermann, voegt eraan toe dat het ook goed is dat deze groep nu gehoord kan worden.

Bron: WorldofShowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.