Ga naar hoofdinhoud

Grootste Trakehnerfokkerij in Florida zwaar getroffen door Michael

Aqua Farms Sport Horses van Joe Pimentel, de grootste Trakehnerfokkerij in Florida, is ernstig getroffen door orkaan Michael. Het dak vloog van de hengstenstal, de overdekte rijhal is niets meer dan een stapel puin, een fokmerrie overleed en liet een veulen achter en één paard moest worden geëuthanaseerd.

Orkaan Michael was een storm van ongekende kracht en snelheid. De storm nam snel toe van een storing op zaterdag, tot een volwaardige orkaan op woensdag. Panama Citt en Mexico Beach kregen de volle laag. Vooral in Mexico Beach leverde dat wijdverspreide verwoestingen op. De beroemde toeristische bestemmingen zijn onherkenbaar en veel paardeneigenaren en ruiters zijn slachtoffer van de orkaan.

Pimentel

Vooral de stal van Pimentel werd zwaar getroffen. Pimentel is de voorzitter van de Trakehner Association of North America en geniet bekendheid als één van de grootste Trakehner-fokkers van de Verenigde Staten. Op zijn bedrijf staan ruim zeventig paarden, waaronder meerdere goedgekeurde hengsten. Daartoe behoren ook de elitehengst Buddenbrock en Hirtentanz.

Grote ravage

De boerderij werd gebouwd om orkanen te kunnen weerstaan, maar de intensiteit van Michael veroorzaakte een spoor van ravage op het 250 hectare grote landgoed. Het dak werd van de hengstenstal geblazen en de overdekte rijhal is veranderd in een stapel puin. Inclusief de schade aan de bijgebouwen is de schade geschat op ruim één miljoen Amerikaanse dollars.

Fokmerrie overleden

Eén fokmerrie kwam door de storm om het leven. Zij laat een merrieveulen achter. Een ander paard raakte dusdanig gewond dat een dierenarts het paard moest euthanaseren. Meerdere paarden raakte gewond door het rondvliegende puin en hadden behandelingen nodig. De gewonde paarden worden zo snel mogelijk verplaatst naar een andere stal, zodat de boerderij van Pimental weer opgeknapt kan worden.

Bron: Horse Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook