Grote reddingsoperatie verwaarloosde paarden - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Grote reddingsoperatie verwaarloosde paarden

De ambtsdierenarts moet alle misstanden nog officieel bekend maken, maar hoe langer het onderzoek duurt, hoe groter de verwaarlozing van de inbeslaggenomen paarden blijkt te zijn. In het Duitse plaatsje Linow werden vorige week dinsdag zo’n 160 verwaarloosde paarden bij de eigenaar weggehaald. Hoeveel het er precies zijn, weet dierenarts Matthias Rott niet: “Of het er 162, 164 of misschien nog meer zijn, kunnen we pas over een paar dagen zeggen.”

De eigenaren van de paarden was al een verbod tot het houden van paarden opgelegd. Eerder moesten er al twee merries worden afgemaakt vanwege onbehandelde wonden.

Er lopen nu onderzoeken naar zes mensen. De paarden wisselden de afgelopen periode steeds van eigenaar en al die mensen moeten gehoord worden. De eigenaren kunnen een gevangenisstraf van maximaal drie jaar krijgen voor de verwaarlozing.

De grote kudde paarden wordt nu op verschillende locaties opgevangen. Het onderzoeken van de dieren kost veel tijd, omdat ze vaak onhandelbaar zijn. Ze zijn niet gewend aan mensen. Wel is duidelijk dat er zo’n zes drachtige merries tussen zitten van nauwelijks anderhalf jaar oud.

Bron: Horses/ st Georg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook