Gudrun Patteet wint CSI3* Grote Prijs Lanaken

Afgelopen weekeinde was alweer de laatste week van drie weken durende Z-tour 2018 van Zangersheide. De afsluitende Grand Prix van 1,50 m hoog, die werd gehouden op de Ratina Z-arena werd gewonnen door de Belgische amazone Gudrun Patteet met de ruin Sea Coast Pebbles Z.

Met 53 deelnemers aan de start in het basisparcours wisten er acht deelnemers de teller op nul te houden en mochten zij door naar de barrage. Nederland had met Gerben Morsink en Albert Zoer twee hangijzers in het vuur in de barrage. Het waren er bijna drie geweest, maar Frank Schuttert kreeg een tijdfout in het basisparcours met Chianti’s Champion.

Barrage

Vijf barrage kandidaten wisten foutloos door de finish te komen. Gudrun Patteet wist met een razend snelle barrage haar concurrenten voor te blijven door te finishen in een tijd van 40,63 seconden. Tweede werd de Belg Francois Jr Mathy met Casanova de L’Herse in een eindtijd van 41,54 seconden. De Duitse amazone Evi Bengtsson wist met haar merrie La Pasion de Caballo Ulika de derde plaats te bemachtigen door in een tijd van 43,32 seconden de eindstreep te halen. Christian Ahlmann werd vierde met Tokyo 2 in tijd van 43,87 seconden en vijfde werd Malin Baryard-Johnsson met H&M Indiana in een eindtijd van 48,48 seconden.

Nederlanders

Gerben Morsink reed een snelle tijd in de barrage door in 43,20 seconden binnen te zijn. Jammer genoeg tikte Navarone Z een balk uit de staanders en daarmee werden zij de snelste vier-fouter en leverde hen dat de zesde plaats op in het eindklassement. Albert Zoer moest genoegen nemen met de achtste plaats, omdat hij acht strafpunten noteerde in de barrage in een tijd van 42,72 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.