Ga naar hoofdinhoud

Gyvano Schouws nooit tevreden, wel L2-kampioen

Gyvano Schouws is dertien jaar en nooit tevreden, zo zegt hij zelf. De proef die hij met Bugatti neerzette tijdens de KNHSindoorkampioenschappen in Wanroij bood wellicht nog ruimte voor verbetering, maar werd door de juryleden gewaardeerd met 71,17%. Hiermee schreef hij de titel in de L2 dressuur categorie D/E ruimschoots op naam.

Een zwarte parel is het, de zevenjarige New Forest-pony Bugatti (v. Mikel Hestb.230). Bugatti doet meestal goed zijn best”, vertelt de ruiter uit Echt. “Maar hij kan ook erg ondeugend zijn. Als ik niet oppas, rent hij zo zijn stal uit.” Naast de dressuur springt Gyvano met Bugatti in de klasse M. “Springen gaat goed, maar dressuur rijden kan ik beter. Dat is gewoon stilzitten en je proef rijden”, zegt hij nuchter.

L2 cat C
King (v. Woldberg’s Bart) is een lieve pony die alles doet voor een snoepje. Misschien gaf zijn amazone Jolijn Cuppens hem dit voor de proef, want dat King goed zijn best deed stond vast. Met een score van 68,17% won de combinatie de klasse L2 categorie C. “King deed heel goed zijn best”, vertelt de elfjarige amazone uit Uden. “Hij wil graag hard werken en doet veel voor een snoepje. Op wedstrijd doet hij altijd goed zijn best en dat was vandaag weer zo.”

L2 cat A/B en M1/M2 cat A/B
Het geluk bij familie Van de Sande kon niet op. De broertjes Koen en Daan hadden zich via de Brabantse kampioenschappen allebei gekwalificeerd voor de KNHS-indoorkampioenschappen. En ze kwamen allebei met de titel thuis uit Wanroij. Negen en elf jaar zijn ze, de kampioenen van de klasse L2 categorie A/B en M1/M2 categorie A/B. Bij Koen (L2) lijkt het nog niet helemaal door te dringen. Wat beduusd geeft hij antwoord op de vragen. Of hij blij is? Jazeker! Of hij alleen maar dressuur rijdt? “Ik rijd dressuur met Paddington maar ik spring ook. Maar dat gaat niet zo goed als de dressuur!” Later die middag geeft zijn grote broer Daan (M1/M2) hetzelfde antwoord over zijn pony Roosje. “Roosje is braaf en meestal doet ze goed haar best. Ik wil nu graag M2 gaan starten. Hoger mogen we niet, omdat het een B-pony is.”

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de indoorkampioenschappen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Shanna Alderliesten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.