Halfzus Kitt SB veilingtopper eerste Christmas Auction

Dexter R (Namelus x Contender)

Op Zilfia’s Hoeve in Houten werd er gisteren op de eerste editie van de Christmas Auction het meeste geld betaald voor Dexter R-dochter Jillz. Deze driejarige halfzus van Kitt SB, die afgelopen vrijdag kampioen werd op de AES-hengstenkeuring, werd afgeslagen op een bedrag van 37.000 euro en vertrekt naar een stal in Rusland.

Op de Christmas Auction, die werd georganiseerd door Veiling Tolbert & Houten, kwamen 45 twee- en driejarige paarden onder de hamer. De totale omzet van de veiling kwam uit op 437.300 euro en daarmee kwam het gemiddelde bedrag per paard uit op 10.411,90 euro.

Halfzus Kitt SB

Jillz is een dochter van de zesjarige G.Rubertha R3 (v. Sam R), die ook de moeder is van Kitt SB (v. Emir R). Deze tweejarige hengst werd afgelopen vrijdag goedgekeurd bij het AES met niets dan lof van de juryleden.

 

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.