Ga naar hoofdinhoud

Hank van Campen nieuwe teamveterinair dressuurjeugd

Hank van Campen en Rosalinde Heck. Foto: Quillemette Kraaikamp
Hank van Campen is de nieuwe teamveterinair voor de paarden van de Nederlandse dressuurjeugd. De 43-jarige van Campen wordt verantwoordelijk voor de begeleiding van de paarden van de Young Riders, Junioren en de Children.

Hiermee volgt Van Campen teamveterinair Henk van Dijk op, die sinds 1997 deze taak vervulde. De KNHS laat weten Henk van Dijk zeer veel dank verschuldigd te zijn voor het goede werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht in de begeleiding van de Nederlandse dressuurpaarden.

In het zadel

Van Campen is in 1974 geboren in de Noord Oost Polder. Paarden stonden thuis altijd centraal. Zijn ouders waren beide actief in zowel de landelijke wedstrijdsport als fokkerij. Als vanzelfsprekend stapte Hank zelf in het zadel en reed actief bij de pony’s en de paarden. Tijdens zijn middelbare schoolperiode werkte hij op een hengstenhouderij waar naast de dagelijkse werkzaamheden vooral het trainen en zadelmak maken van jonge paarden voldoening gaven.

Diergeneeskunde

In 2005 rondde Hank van Campen zijn studie diergeneeskunde af aan de Universiteit van Gent, België. Na ervaring opgedaan te hebben bij Keros in België en bij DAP Bodegraven, begon Hank in 2006 bij DAP Doetinchem – Zeddam, een gemengde praktijk in het grensgebied met zowel klanten in Nederland als Duitsland. Bij DAP Doetinchem – Zeddam zijn zes dierenartsen werkzaam in de paardenpraktijk. Hank heeft zich toegelegd op behandeling van orthopedische patiënten en keuringen van sportpaarden.

Subtop

Thuis in Doetinchem runt Hank met zijn partner Rosalinde Heck een dressuurstal. Rosalinde is actief in de Subtop. Het stel heeft twee kinderen, Elin (2014) en Hugo (2016).

Bekend gezicht

Naast zijn werkzaamheden als dierenarts is Hank een bekend gezicht als pistemanager van Jumping Amsterdam en Outdoor Gelderland.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook