Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraanse HK-commissie schiet uit slof

Met niet minder dan 19 premiehengsten is de Hannoveraanse hengstenkeuringsommissie zojuist fiks uit zijn slof geschoten. Op een totaal van 53 nieuw goedgekeurde hengsten werd een heel contingent uitgenodigd om morgen nogmaals de baan van de Verdense Niedersachsenhalle te betreden.

Noch in de dressuur-, noch in de springrichting gebeurden er vandaag schokkende dingen. Hannover voert in de dressuurrichting nog steeds de koers om vooral aansprekende, commerciële en ‘rittige’ paarden voort te brengen. Met de nakomelingen van hengsten als Fürstenball, Floriscount en Christ kunnen de amateur-kopers uit de hele wereld goed uit de voeten. Echte cracks waren een geprimeerde zoon van Ampere, een eveneens geprimeerde zoon van Dancier, een geweldig galopperende zoon van Dauphin die niet werd goedgekeurd en de nafok van Diamond Hit, waarvan vier zeer goede zonen werd goedgekeurd. Dit waren stuk voor stuk atletische paarden met bloed en tritt. Ook een zoon van Sir Donnerhall I viel op met zijn lossigheid en galoppade.

In de springrichting deden Quaid I en Coupe de Coeur goede zaken. Van de Bundeschampion Quaid werden drie zeer goed springende zonen goedgekeurd, waaronder twee stuks die veel lang gelijnder en beter ontwikkeld zijn dan hun vader. Een geprimeerde zoon van Acorado behoorde tot de hoogtepunten van de keuring.

In de spotlights van de premiering treden morgen de volgende hengsten:

cat.nr 2 (v. Ampere)

cat.nr 10 (v. Damsey)

cat.nr 12 (v. Dancier)

cat.nr 19 (v. Desperados)

cat.nr 25 (v. Diamond Hit)

cat.nr 31 (v. Acorado)

cat.nr 35 (v. Castino)

cat.nr 36 (v. Canstakko)

cat.nr 43 (v. Diarado)

cat.nr 49 (v. Lordanos)

cat.nr 54 (v. Quaid I)

cat.nr 61 (v. Stolzenberg)

cat.nr 63 (v. Stolzenberg)

cat.nr 68 (v. Fidertanz)

cat.nr 75 (v. Floriscount)

cat.nr 80 (v. Fürst Nymphenburg)

cat.nr 85 (v. Fürstenball)

cat.nr 88 (v. Fürstenball)

cat.nr 101 (v. St. Moritz Junior)

 

Bron: Horses

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook