Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud en Vivaldi imponeren jury

Hans Peter Minderhoud VivaldiDe juryleden waren unaniem: Hans Peter Minderhoud en KWPN-hengst Exquis Vivaldi (v. Krack C) waren afgelopen weekend de winnaars in de Prix St. Georges die in Kootwijk stond uitgeschreven. De wedstrijd stond op de kalender als Tinello Cup-selectie en Minderhoud deed met het oog op kwalificatie voor de finale dus goede zaken. De winnende score bedroeg bijna 73%.

Juryleden Els Mouw en Monica Drohm kregen een grote groep voor de kiezen in de Prix St. Georges. Ruim dertig combinaties verschenen in de baan. Aan de top waren het vooral hengsten die het elkaar moeilijk maakten. “Er werd ontzettend goed gereden in de top van het veld en we hadden een paar echte uitschieters. Prestaties als deze maken het jureren leuk”, vertelt Els Mouw enthousiast. Hans Peter Minderhoud bezette in de Tinello Cup-selectie in Etten-Leur de vierde stek met Vivaldi en deed er afgelopen weekend nog een schepje bovenop. Mouw: “Hans Peter reed een dijk van een proef. Het beeld was mooi gesloten en bergop. Vooral in de draftour viel ik bijna van mijn stoel, met zoveel allure voerde Vivaldi deze uit.”

Met NRPS-hengst Wup (v. Welt Hit) bood Joyce Heuitink goed partij. De leerlinge van Sjef Janssen reed naar 70,86% en mocht daarmee het rode lint in ontvangst nemen. Als derde meldde zich eveneens een hengst. Het gaat om Uranium W van Lynne Maas. De stoere Métall-zoon ging naar 68,16%.

Intermédiaire I
Madeleine Witte maakte van de gelegenheid gebruik om de Intermédiaire I nog eens door te rijden met haar paarden, aangezien deze proef ook uitgeschreven wordt tijdens het NK in De Steeg. Contango-zoon Blom’s Vontango B liep naar een fraaie score van 72,11%, waarmee hij de proef domineerde. Ook met haar tweede paard, KWPN-hengst Wynton (v. Jazz) deed Witte goede zaken. De elegante zwarte liep zijn eerste Intermédiaire I-proef en ging gelijk naar bijna 70%, wat hem de vierde prijs opleverde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.